Gepost op

goedkope Balenciaga Multimaterial Trainer met gewatteerde geelgroene heren

De instroom van luxemerken in de sneaker-business in de afgelopen jaren heeft ertoe bijgedragen sneakers te stollen als statussymbolen en bij gelegenheid objecten van obsessie. New York Times schrijver Jon Caramanica beschreef zijn acht maanden durende zoektocht (paywall) om een ​​paar nep Balenciaga‘s kolossale Triple S sneakers te vangen, die ondanks hun prijskaartje van $ 900 constant uitverkocht waren overal waar hij keek. Andere populaire schoenen van labels als Louis Vuitton en Gucci zijn regelmatige bezienswaardigheden op modeshows en overal komen straatstijlfotografen voor materiaal.

Maar zelfs als meer luxelabels buzze sneakers uitdoemen, blijven ze kleine spelers. “De high-end en luxe merken zijn een minuscule deel van de markt,” Kasper Rorsted, de CEO van Adidas, vertelde Footwear News in een goedkoop Balenciaga‘s  interview. “Neem Gucci of Versace of zoiets, hun marktaandeel – en dat bedoel ik respectvol – is zo klein dat het niet relevant is.”

 


De verkoop van luxe sneakers kan nog steeds van betekenis zijn voor de merken die ze verkopen, maar om het punt van Rorsted te begrijpen, moet u bedenken dat Adidas 403 miljoen paar schoenen (pdf) produceerde in 2017. Nike verscheepte meer dan 1 miljard in het fiscale jaar 2018. De volumes die luxemerken produceren en verkopen zijn naast die cijfers ook nog steeds klein.

Rorsted legde uit dat, waar mode echt effect heeft op het sneakervak, het bedrijf de manier waarop het de supply chain dwingt te veranderen verandert. “Waar je een veel grotere impact ziet op de transformatie van de markt verkoop Balenciaga‘s  zijn de Zaras van de wereld – snelle mode, zeer snelle productlevenscycli,” merkte Rorsted op. “Ze zetten een trend die de sportartikelenindustrie zal moeten volgen. Het is naïef om te geloven dat de supply chain die we kennen in de sportartikelenindustrie niet onder vuur komt te liggen, en dat is de reden waarom [Adidas] snelheidsprogramma’s of aanvulprogramma’s maakt met in-season creaties. ”

Adidas heeft veel moeite en ongetwijfeld geld geïnvesteerd in het versnellen van de kopiëren Balenciaga‘s  productie. Het bouwde wat het noemt Speedfactories in Duitsland en de VS waardoor het snel nieuwe stijlen kon produceren en als testterrein fungeerde voor ideeën die het in zijn leveranciersbasis kan inzetten. Het vergroot ook zijn 3D-afdrukmogelijkheden met zijn innovatieve partner Carbon, omdat het ernaar streeft om snel en kosteneffectief kleine partijen schoenen te produceren voor specifieke doelgroepen of doeleinden.

Het bedrijf kan zich nauwelijks veroorloven perfect Balenciaga‘s  om te vertragen. De belangrijkste rivaal, Nike, breidt zijn gebruik van automatisering en near-shoring uit, omdat het zijn eigen activiteiten versnelt. Beide proberen te profiteren van het voordeel dat ze kunnen behalen ten opzichte van de ander, terwijl ze proberen gelijke tred te houden met de voortdurend toenemende eisen van consumenten. Beiden zijn ook voortdurend op zoek naar nieuwe technologieën om de volgende geweldige mix van prestaties, comfort en stijl te creëren. Bandsciaga, ondanks de invloed en verkoop van hun sneakers, concurreren niet echt in dezelfde race. Het luxe bedrijf is één ding. De sportschoenenindustrie is een heel ander verhaal.
Merken zoals goedkope Balenciaga Multimaterial Trainer met gewatteerde geelgroene heren , ondanks de invloed en verkoop die hun sneakers hebben, zijn niet echt in dezelfde race. Het luxe bedrijf is één ding. De sportschoenenindustrie is een heel ander verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *